Thursday, 18 August 2011

Segmen: Memori Ramadhan by Sakura

Assalamualaikum w.b.t

sambil buat kerja yg konon nye sibuk sangat tu sempat jugak ai belek dashboard tgk entry best. pastu nampak si  Mohd. Yunus ni join segmen cam kat title tu. tetibe hati yg gedik terasa nak join pulak. hehehe.

untuk maklumat lanjut sila lempang budak dua eko kat bawah ni :p


ok, meh sini nak cite. masa kecik dulu ai ni memang nakal gile. walaupon seorang amoi tapi ngalahkan budak jantan. setakat kene kejar dgn bapak kawan keliling kampung tu takde ape hal la kan. so, bila masuk bab posa pon mesti ade lobang sane lobang sini. 

meh ni ai nak ajo adik adik kecik ponteng puasa. hehehe. masa zaman kecik kecik dulu. sek rendah la kan. bulan puasa je mesti WAJIB beli jajan banyak banyak. nak buat ape? haish.. bkn utk makan time ponteng. untuk bawak bekal pegi teraweh. hahaha. wajib tu. time teraweh je, standard la budak kan. solat 8 sudah la. lepas tu pakat kumpul kat luar makan jajan. boleh eksen ngan kawan kawan kalau ade jajan banyak. pastu karang org tua tua moreh bantai makan lagi. then, kalau ade lebih jajan tu simpan utk makan sahur. kalau dah makan siap siap nnt tengahari tak teringin dah kan. kan. kan.

mana ade cite ponteng pon. kan? ok, ni die haa.. dulu dulu bulan puasa je ai selalu mintak dbelikan air tin. ekceli dedi ai tak suka kitorang adik beradik makan jajan jajan camtu. tapi ai soh mom beli kan la. baru sporting sket. lepas tu time sahur ai bukak la air tu minum sket. then baki nye simpan dalam peti ais and cakap kt mom nak simpan bukak puasa nanti. masa simpan tu punye la beria je siap jerit kuat kuat bg adik adik lain dengar.

"Air ni aku dah tande alip lam lam heee.. sape amek dose tau.."

then, bila tengari je org lain tido mula la bukak peti ais, bwk air tin tu lari masuk toilet, teguk sampai abes. perghhh.. nik mat nye tak terkata. nice tak? lepas tu pegi dapo isi air masak simpan la balik dlm peti ais. bila mom angkat tin tu tgk kene minum ke tak rasa la tin tu berat lagi kan. hehehe. menjadi taktik kotor ku. better dari telan air paip banyak banyak masa ambil wuduk tak pon mandi kan?

lastly, ema nak tag si ILASYAMILA ni. sbb die ni malas godek tuto utk buat doodle. so, ila join tau. untung untung dapat dudel pree gitu. huhuhu.

ok. babai.

4 comments:

snOw sakura said...

haha, mmg class la cara curik mnum tu.. hehe, btw thx ya sudi join.. amoi mixed ek?? same with me.. salam perkenalan~ =)

ILA SYAMILA ♥♥ said...

kahkahkah. amoi waaa ni dah menggugat dah ni. sob sob inila akibat malas bertutorial. Y__Y

Amoi said...

snow; haah mix.. :D salam perkenalan jugak..

ila; hehehe.. sory klo terasa.. klo free nnt amoi wt kan ek..

hazirah cw said...

tanda brg dgn alif lam lam ha tu mmg femes tem sekolah rndah dulu, ha3~