Wednesday, 24 August 2011

PHD (Penyakit Hasad Dengki)

Assalamualaikum w.b.t

entry kali ni berunsur kutukan. sikit je. tak banyak. bulan puasa tak boleh kutuk kutuk kan? tapi tak puas hati ni. korang rasa kan, patot ke tak kes ni?

1. orang dah cakap elok elok nak move out dari kedai dia the end of the year sbb perjanjian sewa dah habis and tak nak perbaharu sebab berbisnes dgn org mcm dia memang menyakit kan hati.

2. bila org dah dapat premis baru and angkat barang sikit sikit sebab takut nanti ade org lain yg amek premis tu dia cakap, "sy nak korang clear kan tempat ni ujung bulan ni jugak"

3. ok fine, juz move out. mujur ramai kawan kawan dedi yg hulur bantuan. masing masing bisnes kan. kene la tolong menolong.

4. then pedajal orang dgn bg bil letrik yg harga nye hampir 1k soh kitorang settle kn. datang maki maki depan customer cakap kitorang kurang ajar sbb tk pedulikan arahan dia. she said that selama kitorang menyewa situ dia yg banyak tanggung bil kitorang. padahal sebalik nya. God knows better

3. takpe. bayar je. biar dia diam. jangan cari masalah dengan orang. dedi pesan. padahal kitorang punye bil paling tinggi pon RM400.00 je kot sebulan. and pihak TNB dh bgtau sbb ape bil kitorang jd banyak. semoga Tuhan je yg balas perbuatan dia.

5. bila pihak telekom datang nak betul kan line kitorang yg mana wayar nye still kat premis lama (kitorang pindah sebelah kedai lama tu je) dia maki maki bebudak TM tu. soh ubah wayar kitorang. jgn ganggu tempat dia.

6. bila cucu nye balik upah cucu cucu buat dajal kat orang. tuang tuang sampah depan pintu. datang jerit jerit kat tangga macam orang kene sawan babi and macam macam. memalukan diri sendiri. makhluk paling bangang penah ai jumpe.

7. bile dia repair balik kedai tu and tak cukup duit nak betul kan seme, padahal kitorang tinggal dalam keadaan elok je, tapi dah hampir 5 bulan tak de sape peduli. boleh bayang jadi cemane? tetibe datang kat kitorang and cakap betul kan balik tingkap kedai dia yg dah nak roboh.

what the hell? dulu kau yg beria suruh org move out. kau dah malu kan diri kau sendiri bila jaja cerita pasal dedi ai kat orang merata. but, seriously, sape yg dia cite buruk pasal dedi ai tu seme dtg bagitau kat kitorang and kutuk dia balik. sampai kan seme orang kat area sini dah tau perangai dia yg PHD tu. oh malu nye! please la. seme org area sini know my dedi better than u la bitch!

bukan kitorang yg malu kan dia kan? but, dia yg malukan diri sendiri. sape setuju tenyeh hidung sekali. ntah la. kalau ai ditempat dia la kan. ai takkan dtg la mintak soh betul kan tingkap tu. eh memalukan la. hari tu org nak kuar elok elok nak tinggal kan dlm keadaan yg elok bg mudah bila kau nak guna balik, kau gesa soh kosong kan cepat. then sekarang datang tagih duit org pulak. oh bitch! you're so bitch! 

fyi, ni first time ai kutuk orang sampai mcm ni sekali dalam blog. baik belog yg ni atau pun blog yg lame. eh, kalau pasal org lain boleh sabar lagi. tapi kalau melibat kan makcik tua tak sedar diri sekor tu, ai memang berapi.

and for sure, my dad will fulfill her req. sbb ape? kesian tgk dia malu kan diri dia lagi after this. because, for sure dia akan pesan kat org tu pesan kt org ni soh bgtau kat kitorang ape yg dia nak. and then org org tu kan buat bodoh je dengan permintaan dia. so shame of you bitch!

and, rasa macam nak gelak sampai cirit bila dengar statement dia yg penuh dengan kebongkakan dan kebongokan tu:

"Dalam hidup saya ni, saya jaga tiga benda. pertama, harta saya. kedua, anak-anak saya. ketiga, penampilan saya"

sila gelak sama sama ok. eh mak cik, or i should call u tok nek. agama nombor berapa ek? patut la bertindak macam org takde akal kan? ntah la.

dah puas ngutuk orang. jom kita Istighfar pulak. Astaghfirullah hal Azim. harap harap lepas ni ai boleh lupa kan je perbuatan dia dgn senang hati. and semoga Allah mengampunkan dosa ai and dosa dia. amiiinnn...


1 comment:

Sekamar Rindu said...

salam..

memang ada manusia mcm gini..yg tak puas dengan kita..

harap bersabarlah..